Berichtendienst

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Categorieën

Binnenkort de ICE op de T-gauge baan

Vanaf het eind van dit jaar is de ICE 3 ook op de T gauge baan te vinden. Het Duitse ICE model voor T gauge wordt in opdracht van Modellbahn Union in Kammen gefabriceerd, onder artikel nummer Z-ICE 3 BR403. De set bestaat uit twee kopwagens en 2 rijtuigen. Het model is uitgerust met een aandrijving en de lichten veranderen bij rijrichting in wit en rood. Het trein stel heeft een pantograaf en de detaillering is volgens het prototype erg mooi..
De eerste serie van de ICE 3 voor T gauge is exclusief  rechtstreeks verkrijgbaar bij Modellbahn Union. Hopelijk zullen de tussen wagens later ook los te koop zijn.
De foto toont een vroeg kant en klaar monster en kan niet overeenkomen met het uiteindelijke model. Natuurlijk kunt u het model ook bij de geselecteerde wederverkopers bestellen als pre-order zoals Tgauge uk.

Ze rijden al jaren in Duitsland, de mooie gestroomlijnde ICE treinen gebouwd door Siemens. Ook de Nederlandse Spoorwegen hebben er vier op de rail naar Basel. De hoge snelheidstreinen geschiedenis begon voor Duitsland in 1985. Als concurrent van de Japanse Shinkansen en de Franse TGV wilde de DB ook een hogesnelheidstrein hebben. De moderne ontwikkellende ICE, behaalde direct voor Duitsland al een snelheidsrecord van 317 km per uur, dat in mei 1988 werd verbeterd met bijna 100 km tot snelheid van 406,9 km per uur. Er zijn verschillende soorten en modellen ICE treinen in Duitsland. Voor de T gauge schaal, stond de ICE 3 model.

Sinds 2000 wordt het nieuwste model van de ICE-familie, de ICE 3 (BR 403), in de reguliere dienst ingezet. Deze kan maximaal 330 km per uur rijden en grotere stijgingen aan dan zijn voorgangers. Deze treinstellen hebben, in tegenstelling tot hun voorgangers, geen motorwagens maar de elektrische installatie en motoren (8000 kW) zijn geheel onder de vloer ondergebracht. Naast het voordeel dat er zo meer assen kunnen worden aangedreven levert dit een winst aan zitplaatsen op, omdat nu ook in de beide kopwagens reizigers kunnen plaatsnemen. Dit altijd de 1ste klas rijtuigen.

Om ook op de spoorwegen buiten Duitsland te kunnen rijden, is de ICE 3M (BR 406) ontwikkeld, die geschikt is voor de vier meest voorkomende bovenleidingspanningen en treinbeïnvloedingssystemen in Europa. De DB zet 13 treinstellen in en de Nederlandse Spoorwegen 4, die voor de verbindingen tussen Brussel – Luik – Keulen – Frankfurt en Amsterdam – Keulen – Frankfurt – Mannheim – Freiburg – Basel SBB gebruikt worden.

Sinds 10 december 2006 bestond er gedurende een jaar een rechtstreekse ICE-verbinding met München .Nu is het vanuit Amsterdam mogelijk om met de ICE zeven keer per dag naar Frankfurt am Main te reizen.

Leave a Reply