Berichtendienst

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Categorieën

Deventer eerste T-Gauge stad

Deventer 1

Deventer

Zutphen

Zutphen

T-Gauge rijders moeten heel wat trotseren om hun scenery bij elkaar te krijgen. Er is bijna niets kant-en-klaar of als bouwpakket te koop. Op de Japanse huizen en flats na, maar deze zijn natuurlijk geen aanwinst op onze Nederlandse of Duitse banen. Op site van TGauge.com kan je een redelijk station en seinhuis kopen. Er zijn dan ook heel wat mensen die zelf iets in elkaar knutselen. Gelukkig helpen de nieuwe methoden zoals 3D printen en de kopieermachine de T-Gauge rijders toch iets voor onze begrippen op zijn baan te krijgen. Maar als Nederlandse bezitter, zoals Jelle Baarda, van het kleinste treintje, die een Hondenkop en Dubbeldekker in 3D heeft laten maken, wordt het wel erg moeilijk. InkVille  heeft de oplossing. Zij ontwierpen de mooiste huisjes van Deventer en sinds kort ook van Zutphen. Keurig op de juiste schaal geprint, uit knippen en plakken en klaar ben je. InkVille heeft op dit moment 6 Deventerse en 6 Zutphense huisjes als bouwplaten in T-Gauge schaal leverbaar. Deze zijn van stevig papier en dus makkelijk in elkaar te zetten. En er volgen binnenkort nog veel meer bestaande huizen als T-Gauge huisjes.
T-Gauge bezitter en rijder Paul de Korte mailde ons eens: Voor diegenen die hun TGauge baan graag willen aankleden met Nederlandse gebouwen de volgende tip. Met deze link:  kom je op een pagina waar je allemaal Nederlandse gebouwen kunt downloaden. ( Deze site publiceerde dit reeds )
Ikzelf print ze dan uit op 66 % en dan zijn ze precies op schaal 1/450. Ik print ze dubbel uit op papier 160 grams. Bij 1 set snij ik voorzichtig alle ramen en deuren eruit waarna ik de 2e set er achter plak zonder iets uit te snijden. Wel de afzonderlijke muren iets korter knippen omdat je anders niet op de rillijnen kan vouwen. Prachtig klein en gedetailleerd (door de dubbele uitvoering). Eventueel kun je nog afzonderlijk wat luikjes erop zetten bij de boerderijen b.v. veel plezier ermee. Om dit hele verhaal kompleet te maken moet wij natuurlijk ook de Duitse huisje noemen van Volkert Arnold  Holzkunst, het watermolletje is een snoepje.

Leave a Reply