Toch T-Gauge op Eurospoor

Wij schreven gisteren: “Het is heel jammer maar de Europese importeur van de kleinste modelspoorschaal T-Gauge zal na twee jaar aanwezigheid op Eurospoor, dit jaar overslaan. Wij zullen dus niet zien hoe Alan met zijn baan verder is gevorderd. Wij van T-Gauge Nederland hebben geen budget om mee te kunnen doen. De reis- en verblijfkosten zijn te groot, om zonder verkoop van T-Gauge artikelen een standje te huren. Mocht iemand instaat zijn om onze T-Gauge  schaal op het grootste modelspoorevenment in  Utrecht te kunnen promoten, dan horen wij het graag en zullen proberen te helpen”.

Nog geen 3 uur na de plaatsing van bovenstaand bericht op de Nederlandse T-Gauge.nl site kwam de volgende mail binnen:

“Jammer te horen dat Alan dit jaar niet met een T-Gauge modelspoorbaan en toebehoren aanwezig zal zijn op Eurospoor 2014. Waarschijnlijk komt dit ook doordat er te weinig modelspoorbanen zijn op deze schaal. Het is mooi om te lezen dat er gewerkt wordt aan Nederlandse trein modellen, Amerikaanse etc, ja zelfs „stoom” treinen, prachtig, kan niet wachten tot ze er „zijn”, maar als er geen modelspoorbanen zijn om de treinen zo nu en dan te tonen, dan blijft het allemaal op de achtergrond. Ik heb zelf en keer in Rijswijk gestaan met een T-Gauge baan en daar waren zeer leuke reacties te horen over deze schaal.

Maar, niet getreurd, ook dit jaar staat T-Gauge op Eurospoor, en geheel in stijl met schaal 1:450, de baan is niet groter dan een A4.
Modelspoorbaan T-Gauge schaal 1 op 450 Modelspoordagen Rijswijk 19-01-2013

Een voorbeeld hoe Paul werkt. Dit is niet de ingezonden diorama voor Eurospoor

Dit was namelijk een „eis” voor deelname aan een „A4 Diorama wedstrijd” , georganiseerd door Eurospoor, Railhobby en Modelspoorwijzer.net.

“Meedoen is leuker dan winnen” schreef een andere deelnemer aan deze wedstrijd en dat is precies waar het om gaat.

Schaal HO, N en misschien Z zal vertegenwoordigd zijn en ik heb ook al prachtige staaltjes van modelbouw gezien op een A4, maar…we kunnen met T-Gauge natuurlijk niet achterblijven.

 

eurospoor wedstrijd

 

Leave a Reply